Een trein van Thalys en NS op station Rotterdam Centraal

NS: internationaal treinverkeer 13 procent gestegen

Vier miljoen reizigers namen dit jaar vanuit Nederland de trein naar een bestemming in het buitenland. Dat is een groei van 13 procent, ofwel bijna een half miljoen reizigers, ten opzichte van 2018. Dat meldt NS International.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

2 reacties op “NS: internationaal treinverkeer 13 procent gestegen”

John rdam|24.12.19|01:09

NS en DB mogen wel eens gaan zorgen dat die nieuwe klanten niet na één reiservaring meteen weer gillend weglopen. Dagelijks een gestrande trein naar/van Brussel op de HSL, de helft van de WC’s defect in de treinen die nog wel rijden. Dagelijks defecte Bistrorijtuigen, toiletten of complete uitgevallen treinen op Amsterdam-Berlin v.v. Van de RB Hengelo-Bielefeld valt gemiddeld 20% uit. En enkele keren per maand uitvallende ICE’s Amsterdam – Frankfurt. Bij de KLM doen ze dat toch beter.

John rdam|24.12.19|01:13

Statistiek kun je altijd weer misbruiken voor ronkende mediaberichten: verzevenvoudiging van het aantal reizigers naar Disneyland is natuurlijk makkelijk bereikt: eerst 0 treinen en nu 2 per dag. Maar voorheen stapte je in de Thalys naar Paris Nord en nam je op ene lokaal ticket de RER naar Marne-la-Vallée. Die klanten zaten in de Thalys statistieken tot nu toe niet opgenomen als reizigers naar EuroDisney, maar als reizigers naar Paris Nord.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.