Jet-de-Boer-Lasseur, RET

De Boer-Lasseur verruilt BAM voor RET

Jet de Boer-Lasseur (44) gaat op 1 januari 2020 aan de slag als directeur Techniek bij de Rotterdamse stadsvervoerder RET. De huidige directeur van BAM Infra Rail volgt daar Paul Lorist op.

”Naast mijn kennis en ervaring in de sector verwacht ik zowel mijn inhoudelijke kant als mijn coachende en verbindende kant goed in te kunnen zetten bij de RET”, laat De Boer-Lasseur weten. Zij vervulde de afgelopen negen jaar verschillende managementfuncties bij aannemer BAM Infra Nederland, waarvan de laatste drie jaar als directeur van BAM Infra Rail. De Boer-Lasseur startte haar carrière in 1996 bij ingenieursbureau Tebodin.

Maatschappelijke opgave

De Boer-Lasseur zegt verheugd te zijn om bij RET te gaan werken, omdat de vervoerder volgens haar een tastbare bijdrage levert aan de samenleving in Rotterdam. “In het nú, door de operatie zo goed mogelijk te laten verlopen voor reizigers, én in de toekomst, door in te springen op maatschappelijke opgaven als verstedelijking, mobiliteit en verduurzaming. Er komen grote aantallen reizigers bij de komende jaren, die allemaal comfortabel van A naar B willen.”

Algemeen directeur Maurice Unck laat weten blij te zijn met de komst van De Boer-Lasseur vanwege de kennis die ze meebrengt. “Met haar kennis en ervaring halen we een topvrouw in huis. Unck is er daarnaast blij mee dat met de aanstelling van De Boer-Lasseur de verhouding tussen mannen en vrouwen in de RET-directie beter in balans komt.

Wie De Boer-Lasseur gaat opvolgen bij BAM Infra Rail is nog niet bekend.

Lees ook:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.