DB Schenker Rail

DB voorziet omzetgroei door Duitse klimaatplannen

Spoorvervoerder Deutsche Bahn verwacht de komende jaren een omzetplus van 20 miljard euro te kunnen realiseren dankzij een btw-verlaging die treinkaartjes 10 procent goedkoper maakt. De btw-maatregel maakt deel uit van de nieuwe klimaatplannen van de Duitse regering.

DB wil de extra inkomsten gebruiken voor investeringen in de digitalisering en in het opheffen van knelpunten in de infrastructuur. Dat maakte bestuursvoorzitter Richard Lutz zondag bekend tijdens een telefonische persconferentie, meldt persbureau Reuters.

Lange afstandreis

Een van de voorstellen van de Duitse regering is het reizen per trein op langere afstanden goedkoper te maken. Daarnaast moet het vliegen worden ontmoedigd door de introductie van toeslagen op binnenlandse vluchten. Handelsblatt meldt dat een treinkaartje voor een lange afstandsreis rond de 10 procent goedkoper wordt wanneer de btw-verlaging doorgaat.

Lutz meldde in de persconferentie ook dat Deutsche Bahn dertig nieuwe ICE’s wil aanschaffen in de periode tot 2023 en trekt hiervoor één miljard euro uit. Kanshebbers voor de order zijn Siemens, Bombardier en het Franse Alstom.

Lees ook:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

1 reactie op “DB voorziet omzetgroei door Duitse klimaatplannen”

Pat Rick|23.09.19|14:25

DB moet enorm veel moeten investeren om mee te gaan met de plannen zoals Deutschland Takt 2030. Dus kunnen ze het beste Arriva, DB Schenker en andere buitenlandse deelnemingen verkopen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.