Bestuursvoorzitter Henk Don van ACM

Bestuurslid Henk Don vertrekt bij de ACM

Bestuurder Henk Don vertrekt op 1 februari 2020 bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Bij zijn vertrek is Don ruim tien jaar lang bestuurslid van de NMa en daarna de ACM. ACM is een onafhankelijke toezichthouder die onder andere mededingingsregels opstelt voor de spoormarkt.

Don: “Ik vind het werk bij de ACM nog steeds fascinerend. Maar je moet vertrekken voordat dat anders wordt. Een rode draad in mijn werkende leven is economie tussen wetenschap, praktijk en toezicht. Daar wil ik na mijn vertrek bij de ACM mee doorgaan.”

Loopbaan

Don startte in 1978 bij het Centraal Planbureau (CPB), met een onderbreking van een jaar toen hij aan de Universiteit van Pennsylvania werkte. Tot 1984 was hij bij het CPB betrokken bij de ontwikkeling van modellen voor de nationale en wereldeconomie. In 1985 werd hij sectorhoofd en in 1989 onderdirecteur. Van 1994 tot februari 2006 was hij directeur van het CPB.

Naast zijn werkzaamheden bij het CPB was hij van 1990 tot 1999 deeltijdhoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam. Van 1 mei 2006 tot 1 oktober 2009 was hij bijzonder hoogleraar Econometrie en Economisch Beleid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Per 1 oktober 2009 werd hij benoemd tot bestuurslid bij de NMa en per 1 april 2013 bij de ACM.

ACM start binnenkort de wervingsprocedure voor een nieuw bestuurslid.

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.