Een trein van Arriva, foto: ANP

‘DB plant beursgang voor Arriva’

Deutsche Bahn overweegt naar verluidt om dochterbedrijf Arriva in Amsterdam naar de beurs te brengen. Persbureau Bloomberg meldt op basis van ingewijden dat de Duitse spoorvervoerder hiervoor onlangs documenten heeft ingediend bij toezichthouders in Nederland.

Een eventuele beursgang van Arriva zou een soort plan B zijn, voor als het niet lukt om een geschikte koper te vinden op een andere manier. Deutsche Bahn weigert commentaar te geven.

Arriva, met als thuisbasis het Verenigd Koninkrijk, is actief in veertien Europese landen en heeft ongeveer 53.000 mensen in dienst. Ook in Nederland is het bedrijf een grote speler. Arriva rijdt hier met treinen en bussen in tal van provincies.

In de etalage

Deutsche Bahn kocht Arriva in 2010. In maart dit jaar hebben de Duitsers Arriva in de etalage gezet. Het bedrijf zou een boekwaarde hebben van zo’n 2,2 miljard euro. Dat geldt zou Deutsche Bahn goed kunnen gebruiken om schulden af te lossen en te investeren in bijvoorbeeld treinen in Duitsland zelf.

Het is niet de eerste keer dat er gesproken wordt over een beursgang van Arriva. DB-topman Richard Lutz meldde in 2018 zelf dat een beursgang van Arriva werd onderzocht. In 2016 schrapte het concern soortgelijke plannen, vooral met het oog op de Brexit.

Bron: ANP

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.