Paul Carstens, manager Railtechniek, foto: ProRail

Paul Carsten wordt directeur Inkoop bij ProRail

Paul Carstens start op 1 juli als directeur Inkoop (Procurement) bij ProRail. Hij volgt Dimitri Kruik op die sinds kort leiding geeft aan de afdeling Vervoer en Dienstregeling.

Carstens begon als operationeel manager bij Assetmanagement in Randstad Zuid en daarna in Randstad Noord, werd landelijk verantwoordelijk voor de dagelijkse operatie en vervolgens programmadirecteur PGO (Prestatie Gericht Onderhoud, AM/Procurement). Carsten, die vorige maand zijn tienjarige jubileum had bij ProRail, zegt dat hij ‘deze uitdaging niet kon laten lopen’.

Andere functie

Vorig jaar werd Paul nog benoemd tot manager Railtechniek bij Projecten. Hij erkent dat het snel is dat hij weer een andere functie gaan invullen. “Bewegen past bij mij. Maar dit tempo verrast mijzelf ook, want vandaag ben ik nog even gepassioneerd bezig met Railtechniek als een jaar geleden. Toch kon ik deze uitdaging niet laten lopen. Ik was in mijn vorige rollen al veel bezig met contractontwikkeling en aanbestedingszaken. En tijdens de intensieve samenwerking met Procurement om van PGO een succes te maken, is mijn enthousiasme en interesse in inkopen en aanbesteden gegroeid.”

Financieel Directeur Hans van Leeuwen: “Ik ben enorm blij dat Paul voor de afdeling Procurement heeft gekozen. Hij heeft een bijna ideale achtergrond bij de afdelingen Assetmanagement en Projecten, kent onze aannemers en ingenieursbureaus goed en brengt lef, durf en veel energie. In de directie komt nu een ‘eigen’ jong ProRail-talent, ook een prima signaal naar al onze andere talenten en medewerkers.”

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.