Opening RailTech Europe met Pier Eringa, Roger van Boxtel, Pio Guido en burgemeester Jan van Zanen van Utrecht

RailTech Europe 2019: nog een nacht slapen

Opening RailTech Europe met Pier Eringa, Roger van Boxtel, Pio Guido en burgemeester Jan van Zanen van Utrecht

RailTech Europe 2019 opent dinsdag 26 maart zijn deuren in Jaarbeurs Utrecht. Het is met ruim 200 exposanten, vier internationale conferenties en ruim 100 gratis workshops en naar verwachting ruim achtduizend bezoekers de grootste spoorvakbeurs van de Benelux. Verder is er een demonstratieplein, zijn er innovatie awards te winnen en veel netwerkmomenten.

Om 12.15 uur openen NS-directeur Rogier van Boxtel, ProRail-directeur Pier Eringa, CER-directeur Libor Lochman en ERTMS-Coördinator Matthias Ruete het drie dagen durende evenement. Drie uur eerder start de ERTMS-conferentie met een dagvullend programma bestaande uit presentaties van negen internationale sprekers. Stuk voor stuk experts in ERTMS. In een rondetafeldiscussie gaan experts van ProRail, NS, Thales, LTE Nederland & Alstom in op de vraag hoe om te gaan met updates van ERTMS systemen. De eerste beursdag wordt afgesloten met een netwerkdiner in de Nicolaïkerk in Utrecht. Hier worden ook de winnaars van de RailTech Innovation Awards bekendgemaakt.

Energiebesparing

Op de tweede beursdag op woensdag 27 maart staat het congres volledig in het teken van energiebesparing op het spoor. Onder meer staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat licht toe hoe de overheid tegen dit onderwerp aan kijkt. Veertien sprekers uit binnen- en buitenland belichten dit thema vanuit alle invalshoeken en de aanpak vanuit verschillende landen.

Op slotdag donderdag 28 maart wordt het thema voorspellend onderhoud behandeld. Van 9.00 tot 17.00 uur geven dertien internationale sprekers presentaties en Q&A-sessies over de manier waarop onderhoud aan railinfrastructuur geoptimaliseerd kan worden. Geen overbodige luxe wanneer de hoeveelheid passagiers- en goederentreinen toeneemt, terwijl de tijd die overblijft om aan het spoor te werken afneemt.

Live demonstraties

De beurs RailTech Europe 2019 is dinsdag geopend van 10.00 tot 18.00 uur, op woensdag van 10.00 tot 20.00 uur een donderdag van 10.00 tot 16.00 uur. Meer dan 200 exposanten tonen er hun producten en diensten. Op een demonstratieplein is onder meer het team Calamiteitenbestrijding van ProRail aan het werk te zien.

Naast het conferentieprogramma (betaald) zijn er ook meer dan honderd gratis workshops te volgen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Bekijk hier alle workshops. Gelijktijdig met RailTech Europe vinden ook de Rail Carrière Dagen plaats: een gratis netwerkplatform voor studenten en starters op de arbeidsmarkt. Samen met het RailCenter, RailForum en de Jonge Veranderaars is een programma samengesteld dat onder meer bestaat uit rondleidingen over de beursvloer, pitches van bedrijven in de spoorsector, speeddates met potentiële werkgevers en schermen met actuele vacatures op het Rail Carrière Ontmoetingsplein.

Oud en Nieuw

Ook het in 2017 voor het eerst gehouden StartUp Festival keert terug op RailTech Europe 2019. Het festival biedt een marktplaats voor innovatie en staat open voor bedrijven van drie jaar en jonger. Op het centrale punt van de beursvloer brengt dit platform startups samen met marktpartijen uit de branche en investeerders.

Voor het internationale goederenvervoer per spoor is er op donderdag 28 maart het Freight & Terminal Forum. Hier gaan negentien sprekers in op actuele thema’s in goederenvervoer en discussiëren over onderwerpen als: wie betaalt er voor vertraging?

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.