Catherine Trautmann, European Railway Awards

Catherine Trautmann wint European Railway Award

Catherine Trautmann, coördinator van de North-Sea Baltic TEN-T spoorcorridor, heeft woensdagavond in Brussel de European Railway Award gewonnen. Ze kreeg een cheque van 10.000 euro uitgereikt die ze direct doneerde aan het European Disability Forum, een organisatie die zich inzet om openbaar vervoer toegankelijker te maken voor mensen met een lichamelijke beperking.

Het European Disability Forum behartigt de belangen van 80 miljoen Europeanen met een fysieke beperking. “We moeten toegankelijke steden creëren voor mensen met een lichamelijke beperking. Er is nog steeds een grote groep mensen die niet goed bediend wordt in het openbaar vervoer”, benadrukte Trautmann bij de uitreiking.

De uitreiking van de European Railway Award vond plaats bij Koninklijke Musea voor Schone Kunsten in Brussel en werd georganiseerd door de European Railway and Infrastructure Companies (CER) en de organisatie voor de Europese spoorleveranciers (UNIFE). De award wordt ieder jaar uitgereikt aan iemand die een belangrijke rol heeft gespeeld in het bevorderen van het Europese spoorvervoer.

North Sea-Baltic railcorridor

De North Sea-Baltic railcorridor verbindt de havens aan de Baltische zee (Klaipeda, Riga and Tallinn) met havens aan de Noordzee (Rotterdam, Antwerpen en Hamburg). Het belangrijkste project van de North Sea-Baltic railcorridor is Rail Baltica, waarbij een standaard spoorbreedte is afgesproken waardoor Estland, Litouwen, Letland, Polen en indirect Finland met elkaar zijn verbonden.

“Het doel van Rail Baltica is om de afstand tussen mensen te verkleinen. We willen dat mensen in Oost-Europa zich gelijk voelen aan West-Europeanen. We willen ervoor zorgen dat jonge mensen een toekomstperspectief hebben in de landen waar ze wonen”, aldus Trautmann.

Catherine Trautmann

Trautmann was tussen 1997 en 2000 minister van Cultuur in Frankrijk. Tussen 1989 en 1997 en 2004 en 2014 was ze lid van het Europese Parlement. In het Europese Parlement zat ze in de commissie voor Industrie, Onderzoek in Energie en de commissie voor Cultuur en Onderwijs. In 2014 werd ze door de Europese Commissie benoemd tot coördinator van de North-Sea Baltic TEN-T spoorcorridor.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.