Lastochka Siemens Desiro-trein

Kritiek op treinfusie Alstom en Siemens zwelt verder aan

Ook de Duitse mededingingsautoriteit heeft zich negatief uitgesproken over de grote treinfusie tussen Alstom en Siemens. Het Bundeskartellamt heeft bedenkingen over mogelijk ongewenste kartelvorming die zou kunnen ontstaan. Dat meldt het FD op basis van berichtgeving van Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Eind december stuurden de nationale mededingingsautoriteiten van België, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk al een gezamenlijke brief naar de Europese Commissie waarin ze hun zorgen uitten over de voorgenomen fusie van de mobiliteitsactiviteiten van Siemens AG en Alstom SA.

Frankrijk staat wel achter de voorgenomen fusie tussen de spoorbedrijven. De Franse minister van Financiën en Economische Zaken Bruno Le Maire noemde het een “politieke fout” de fusie te blokkeren.

Bezwaren

Het gezamenlijke standpunt van de autoriteiten volgde op bezwaren van de Commissie op de fusie. De partijen verwachten dat de concurrentie door het samengaan van de bedrijven flink afneemt. Alstom en Siemens hebben wijzigingen voorgesteld om tegemoet te komen aan de bezwaren, maar volgens de partijen gaat dit niet ver genoeg.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “Kritiek op treinfusie Alstom en Siemens zwelt verder aan”

Een fusie is niet altijd voor het meest liggende oorzaak. Zou misschien toch ook weer een politieke druk kunnen zijn om minder te gaan investeren in het bouwen van treinen. Niettemin denk ik ook dat de treinen ook langer mee kunnen gaan door moderniteit en het inzet van het treinpersoneel beter te kunnen waarborgen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.