Een slijptrein van Vossloh

Vossloh voltooit overname railfreesactiviteiten Strabag

Spoorleverancier Vossloh heeft de overname afgerond van de railfreesactiviteiten van Strabag Rail. De overname werd twee maanden geleden al aangekondigd. Strabag Rail wordt opgenomen in het Berlijnse team van Vossloh-dochter Alpha Rail in de divisie Lifecycle Solutions.

De overgenomen eenheid, bestaat uit vier freesmachines en dertig werknemers. Door de overname kan Vossloh zijn bestaande freesactiviteiten flink uitbreiden. Frezen van rails is een belangrijk onderdeel van het railonderhoud doordat slijtage aan spoorstaven wordt gerepareerd en het railprofiel wordt hersteld. Dat verlengt de levensduur van het spoor. Daarnaast zorgt het frezen voor geluidsreductie.

Hogere snelheden

Railinfrastructuur is de voornaamste activiteit voor Vossloh. De activiteiten zijn ondergebracht in drie divisies. Naast Lifecyle Solutions heeft het concern ook divisies Core Components en Customized Modules. Vossloh verwacht dat de railfreesindustrie in de toekomst een steeds belangrijkere rol zal krijgen vanwege de toename van het treinverkeer en het rijden met hogere snelheden. Het bedrijf heeft ruim 3.900 werknemers. In 2017 realiseerde Vossloh een omzet van rond de 920 miljoen euro.

Lees ook:

Vossloh breidt railfrees-activiteiten verder uit

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.