Walter Etty ALV Rover

Voorzitter Rover: auto moet plaatsmaken voor voetgangers en fietsers

Bron: Rover

De kersverse voorzitter van reizigersorganisatie Rover Walter Etty wil grote stappen zetten in verbetering en groei van het openbaar vervoer. Dat zei hij zaterdag tijdens zijn officiele benoeming tot voorzitter van Rover: “In en om de steden moet de auto plaats maken voor voetgangers en fietsers.”

“Forensen en bezoekers zullen in een straal van tien tot vijftig kilometer om de steden veel meer OV nodig hebben,” legt Etty uit. “Ook in krimpgebieden wordt OV belangrijker.” Daarom is het volgens Etty belangrijk dat Rover een leidende rol krijgt, met nieuwe oplossingen voor de van-deur-tot-deur-reis, met ambitieuze eisen en acties voor een grote sprong in het aandeel van openbaar vervoer binnen de totale mobiliteit.

Toekomst

Daarom richt Etty zich tijdens zijn ambtstermijn op een transitie om Rover klaar te stomen voor de toekomst. “De transitie van Rover is nodig omdat het openbaar vervoer verandert,” zegt Etty. “We hebben nieuwe kennis nodig, maar ook nieuwe contacten, nieuwe allianties. Niet alleen met vervoerders en overheden, maar ook met burgerorganisaties op het gebied van vervoer, klimaat, onderwijs en zorg.”

Tijdens de Algemene Ledenvergadering hebben de leden van het bestuur Etty tot voorzitter benoemd voor de periode van één jaar. Etty was zeven jaar voorzitter van de Consumentenbond en werkt onder andere als organisatieadviseur bij Andersson Elffers Felix (AEF). Ook was hij betrokken bij adviestrajecten van de ondernemingsraad van NS en voorzitter van het OV-project Samen op Reis. De huidige voorzitter Arriën Kruyt vertrekt na acht jaar vanwege het verstrijken van de maximale zittingstermijn.

Lees ook:

Walter Etty wordt nieuwe voorzitter Rover

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

2 reacties op “Voorzitter Rover: auto moet plaatsmaken voor voetgangers en fietsers”

Léon Tebbens|29.05.18|07:04

Volgens mij zei hij dat “JE ZIET dat in steden de auto plaats moet maken voor voetgangers en fietsers”. Belangrijk verschil!

John rdam|01.06.18|13:56

Hopelijk kan deze voorzitter zorgen dat Rover DE professionele belangenorganisatie voor OV-gebruikers wordt. Een flinke groei van het aantal leden is wel een voorwaarde om invloedrijk belangenbehartiger te worden. Dat bereik je alleen maar door meer dienstverlening aan en meer resultaten voor je doelgroep. En dan een keer aan de orde stellen dat de ANWB, als 95% automobilisten-club, natuurlijk helemaal niet thuis hoort in het LOCOV (Landelijk Overleg Consumentenbelangen Openbaar Vervoer).

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.