Intercitytrein, station Rotterdam Centraal

Wino Aarnink wordt nieuwe directeur OV en Spoor

Wino Aarnink start als directeur Openbaar Vervoer en Spoor bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Hij volgt Hellen van Dongen op. Hij start in die functie op 22 mei. Aarnink is momenteel directeur Netwerkontwikkeling bij Rijkswaterstaat Midden Nederland.

Aarnink begon zijn loopbaan bij het ministerie van Landbouw. In 2004 startte hij bij het voormalige ministerie van Verkeer en Waterstaat, waar hij begon als projectleider Ruimte voor de Rivier. Later werd hij afdelingshoofd en plaatsvervangend directeur Waterveiligheid. In 2012 werd hij afdelingshoofd Aanleg Weginfrastructuur en plaatsvervangend directeur Wegen en Verkeersveiligheid.

Opvolging

Hellen van Dongen maakte in januari bekend aan de slag te gaan als plaatsvervangend secretaris-generaal bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ze was directeur OV en Spoor vanaf september 2014, nadat ze Jeroen Fukken opvolgde.

Lees ook:

Hellen van Dongen vertrekt als directeur openbaar vervoer en spoor

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.