Een monteur van Eltel

Strukton neemt ook Zweedse railactiviteiten Eltel over

Strukton Rail gaat ook de railactiviteiten van Eltel in Zweden overnemen. Daartoe ondertekenden de Zweedse directies van de bedrijven maandag een intentieovereenkomst. In januari van dit jaar nam Strukton Rail de activiteiten van de Deense vestiging van Eltel op het gebied van onderhoud en instandhouding van railsystemen over. Strukton Rail breidt hiermee haar activiteiten in Scandinavië verder uit. 

De transactie van de overname wordt dit kwartaal nog afgerond. Daarna zal Eltel in Zweden als onderaannemer betrokken blijven bij een aantal railcontracten die nog in 2019 doorlopen.

Activiteiten Zweden

Strukton Rail zette in 2003 de eerste grote stap in Zweden met de overname van een meerderheidsbelang in Svensk Banproduktion. De Zweedse onderneming van Strukton groeide tot het grootste private spooronderhoudsbedrijf van Zweden, en is actief op het gebied van zowel heavyrail als lightrail. Het bedrijf is nu actief Strukton Rail AB met ongeveer 850 medewerkers.

Lees ook:

Strukton Rail neemt railactiviteiten van Eltel Denemarken over

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.