ERTMS Strukton in aanleg bij Zevenaar, foto: Tjitske Sluis

Hugo Thomassen wordt opdrachtgever ERTMS bij IenW

Hugo Thomassen verruilt ProRail om aan de slag te gaan als opdrachtgever van het ERTMS-programma bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Spoorbeheerder ProRail is verantwoordelijk voor de uitvoering van het grote spoorproject.

Vorig jaar maakte het ministerie bekend dat ProRail in 2018 verantwoordelijk zou worden gemaakt voor de uitvoering van het programma ERTMS. In de praktijk betekent dat programmadirectie van ERTMS in 2018 overgaat van IenW naar ProRail, met IenW als opdrachtgever.

Loopbaan

Thomassen heeft diverse management binnen ProRail vervuld, waarbij hij geruime tijd deel uitmaakte van het directieteam. Tussen 2013 en 2016 was directeur Vervoer en Dienstregeling. Daarvoor zat hij twee jaar in de Raad van Commissarissen van Keyrail. In een nog verder verleden vervulde hij diverse managementfuncties bij NS, zoals die van hoofd materieelbeleid en projecten.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.