Mike Cooper, topman Eurostar

Eurostar benoemt Mike Cooper als nieuwe topman

Mike Cooper is benoemd als nieuwe algemeen directeur van Eurostar. Hij volgt op 12 maart Nicolas Petrovic op, die algemeen directeur van Siemens Frankrijk wordt. Cooper is op dit moment nog topman van de bezorgdienst Yodel. Eurostar is een Brits-Belgisch-Frans bedrijf dat de hogesnelheidstreindiensten van de Kanaaltunnel exploiteert die het Verenigd Koninkrijk met het Europese vasteland verbindt.

Cooper stond voordat hij bij Yodel werkte aan de leiding van Arriva als plaatsvervangend algemeen directeur en directeur voor het Europese vasteland, waar hij de leiding had over het vervoer per spoor, bus en tram in dertien landen. Daarvoor was hij commercieel directeur bij EasyJet, tijdens de beursgang van 2000 tot 2005. Voor EasyJet was Cooper directeur bij Portland Travel, onderdeel van de Thomson Travel Group.

Eurostar

Onder leiding Nicolas Petrovic introduceerde Eurostar de afgelopen zeven jaar nieuwe treinen, breidde het netwerk uit met nieuwe bestemmingen en investeerde in de dienstverlening. Clare Hollingsworth, voorzitter van de Raad van Bestuur van Eurostar: “Mike Cooper brengt een schat aan expertise met zich mee. Met zijn sterke staat van dienst als leider van een groot Europees transportbedrijf in meerdere landen en zijn uitgebreide ervaring met belangrijke reismerken voor consumenten, is hij de geknipte persoon om het bedrijf naar de volgende groeifase te leiden.”

Eurostar International is eigendom van SNCF Mobilités (55 procent), een consortium bestaande uit Caisse de dépôt et placement du Québec (CDPQ) en Hermes Infrastructure (40 procent) en NMBS (5 procent).

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.