Allard Castelein, algemeen directeur, Havenbedrijf Rotterdam

Allard Castelein herbenoemd als directeur Havenbedrijf Rotterdam

Allard Castelein is voor een periode van vier jaar herbenoemd als algemeen directeur van het Havenbedrijf Rotterdam. Dit hebben de gemeente Rotterdam en de Nederlandse overheid als aandeelhouders van het Havenbedrijf besloten. De herbenoeming van Castelein (59) gaat in per 1 januari 2018.

Voorzitter van de Raad van Commissarissen Rutger van Slobbe: “Allard Castelein heeft de afgelopen jaren laten zien dat hij voor het Havenbedrijf en de Rotterdamse haven de juiste man op de juiste plek is in dit tijdperk van verandering. Wij wensen hem veel succes de komende vier jaar bij het verder ontwikkelen van het haven industrieel complex in de slimste en beste haven.”

Strategie

“Ik ben verheugd dat we de komende periode verder kunnen bouwen aan de uitvoering van de strategie die we als Havenbedrijf hebben ontwikkeld en waar we samen met vele partners en stakeholders een goede start mee hebben gemaakt de afgelopen jaren”, aldus Castelein. “De haven ondergaat door digitalisering en de energietransitie grote veranderingen. Het Havenbedrijf en de ondernemingen in het havencomplex moeten een actieve rol blijven spelen bij deze uitdagingen voor de toekomst.”

Castelein trad op 1 januari 2014 aan als algemeen directeur van het Havenbedrijf Rotterdam. Daarvoor was hij 26 jaar lang in diverse functies actief bij Shell in binnen- en buitenland. In zijn laatste jaren bij Shell was hij wereldwijd verantwoordelijk voor duurzaamheidsvraagstukken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.