De bordesfoto van het kabinet Rutte III, foto: Rijksoverheid / Valerie Kuypers

Kabinet-Rutte III beëdigd op Paleis Noordeinde

Het kabinet-Rutte III is donderdagochtend op paleis Noordeinde in Den Haag beëdigd door Koning Willem-Alexander. In de middag volgde de traditionele bordesfoto. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu is in het nieuwe kabinet omgedoopt tot Infrastructuur en Waterstaat (IenW). Aan de leiding staat minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD). Zij krijgt weginfrastructuur, water, scheepvaart en luchtvaart in haar portefeuille.

Zoals eerder gemeld is Stientje van Veldhoven (D66) de nieuwe staatssecretaris op het departement. Zij zal onder meer de verantwoordelijk krijgen voor de dossiers spoor, OV en milieu. Van Veldhoven had als Tweede Kamerlid al vijf jaar spoor in haar portefeuille.

Ministerraad

Op vrijdag 27 oktober is de eerste ministerraad in nieuwe samenstelling. Het aantreden van het nieuwe kabinet zorgt voor een aantal verschuivingen in de Tweede Kamer. Volgende week worden twaalf nieuwe Kamerleden beëdigd: zes VVD’ers, drie D66’ers, twee CDA’ers en één nieuw Kamerlid voor de ChristenUnie.

Bekijk hier de portefeuilleverdeling van het kabinet Rutte III.

Lees ook:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Kabinet-Rutte III beëdigd op Paleis Noordeinde”

Rob Steenwinkel|27.10.17|09:28

Wááát ………géén één moslim……..en géén één getinte medelander!
Dit is de puurste vorm van apartheid van een Nederlandse elite…….vergelijkbaar met het vroegere Zuid Afrika en het hedendaagse `t Gooi en Wassenaar!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.