Wim Visser nieuwe algemeen directeur van DB Cargo

Wim Visser nieuwe algemeen directeur van DB Cargo Nederland

Wim Visser treedt op 1 oktober aan als nieuwe directeur van DB Cargo Nederland. Visser (51) vervult sinds 2016 de functie van CFO in de directie van de spoorgoederenvervoerder. Hij volgt daarmee Nigel Smith op die, op verzoek van de aandeelhouder, op korte termijn de directie van DB Cargo UK zal gaan ondersteunen.

Wim Visser is opgeleid tot registeraccountant en begon zijn loopbaan bij NS in 1988. Hij vervulde daarna diverse managementfuncties bij NS Cargo, DB Cargo en Railion Nederland. In 2008 trad hij als financieel directeur toe tot de directie van RBH Logistics, een dochteronderneming van DB Cargo AG in Duitsland.

Ervaren manager

Otto Niederhofer, voorzitter van de Raad van Commissarissen van DB Cargo Nederland: “Wim Visser is een ervaren Nederlandse manager die vertrouwd is met de bijzondere eisen die aan de bedrijfsleiding van een moderne spoorgoederenvervoerder worden gesteld.”

DB Cargo Nederland ongeveer 750 medewerkers de grootste spoorgoederenvervoerder van Nederland. Het grootste aandeel in de transporten van de onderneming vormt het vervoer van mijnbouw-, staal- en chemische producten. Het spoorbedrijf biedt verbindingen aan tussen de zeehavens van Antwerpen, Rotterdam en Amsterdam en de belangrijkste economische regio’s in Europa.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.