Maarten Spaargaren van Ricardo Rail

Maarten Spaargaren nieuwe topman Ricardo Rail Nederland

Maarten Spaargaren (1968) van Ricardo Rail in Nederland neemt vanaf 1 september het stokje over van Gert Liefting als algemeen directeur, waarmee hij verantwoordelijk wordt voor alle Nederlandse activiteiten. Gert Liefting zal de ontwikkeling van de nieuwe bedrijfsactiviteit Engineering and Design binnen Ricardo Rail gaan leiden.

Spaargaren heeft een brede en internationale ervaring in de spoorsector in zowel Nederland als het Verenigd Koninkrijk. Na een periode van zes jaar als strategisch consultant, was Spaargaren sinds 1998 bij NS in verschillende strategische, operationele en commerciële functies actief. Tussen 2011 en 2015 was hij algemeen directeur van Merseyrail in Engeland, één van de meest succesvolle spoorvervoer-maatschappijen in het Verenigd Koninkrijk, waarna hij terugkeerde naar Nederland en zijn eigen consultancy-praktijk startte.

Overname

Liefting was de afgelopen vier jaar algemeen directeur van Ricardo Rail in Utrecht. In deze functie heeft hij onder andere de overname begeleid van Lloyd’s Register Rail naar Ricardo Rail. Liefting heeft een achtergrond in Engineering en wordt in zijn nieuwe functie als Director Engineering and Design verantwoordelijk voor het opzetten en uitbreiden van Ricardo’s internationale engineering activiteiten.

Algemeen directeur Paul Seller van Ricardo Rail wereldwijd: ”Maarten Spaargaren brengt ons een unieke mix van technische en consultancy-competenties, naast zijn internationale ervaring en een waardevol relatienetwerk. Ik ben zeer verheugd dat hij ons team komt versterken.”

Spaargaren: ”Ik zie er zeer naar uit een bijdrage te leveren aan de verdere groei van Ricardo Rail in Nederland en het realiseren van haar internationale expansie-ambities.”

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.