Spoorpersoneel tegen plan voor herstructurering ProRail

Vakbonden FNV, CNV en VHS zijn faliekant tegen de plannen van staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu om ProRail om te vormen tot een Agentschap of een Zelfstandig Bestuursorgaan (ZBO). De vakbonden noemen het besluit onzorgvuldig en vinden dat er geen oog is voor de negatieve gevolgen op de operatie, de samenwerking met andere spoorbedrijven, de reiziger en de verlader. “Het voornemen van de staatssecretaris is vooral politiek en bestuurlijk gedreven. Er wordt nauwelijks gekeken welke effecten dit heeft voor de reiziger”, aldus de bonden.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Spoorpersoneel tegen plan voor herstructurering ProRail”

Antoine Berben|15.09.16|14:37

De vakbonden hebben – zoals wel vaker – alleen maar weer eens oog voor de belangen van de leden en daarmee voor zichzelf. Zij kunnen niet de ellende hebben gemist die de afgelopen jaren telkens weer voor de reizigers ontstond doordat PutsRail zijn eigen goddelijke weg ging en bleef gaan te midden van allerlei andere organisaties en die daarmee ook nog eens dupeerde net als de reizigers.
Het is daarom hartstikke logisch dat aan deze wantoestand een einde wordt gemaakt.
Prutsbonden dus!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Spoorpersoneel tegen plan voor herstructurering ProRail | SpoorPro.nl

Spoorpersoneel tegen plan voor herstructurering ProRail

Vakbonden FNV, CNV en VHS zijn faliekant tegen de plannen van staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu om ProRail om te vormen tot een Agentschap of een Zelfstandig Bestuursorgaan (ZBO). De vakbonden noemen het besluit onzorgvuldig en vinden dat er geen oog is voor de negatieve gevolgen op de operatie, de samenwerking met andere spoorbedrijven, de reiziger en de verlader. “Het voornemen van de staatssecretaris is vooral politiek en bestuurlijk gedreven. Er wordt nauwelijks gekeken welke effecten dit heeft voor de reiziger”, aldus de bonden.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Spoorpersoneel tegen plan voor herstructurering ProRail”

Antoine Berben|15.09.16|14:37

De vakbonden hebben – zoals wel vaker – alleen maar weer eens oog voor de belangen van de leden en daarmee voor zichzelf. Zij kunnen niet de ellende hebben gemist die de afgelopen jaren telkens weer voor de reizigers ontstond doordat PutsRail zijn eigen goddelijke weg ging en bleef gaan te midden van allerlei andere organisaties en die daarmee ook nog eens dupeerde net als de reizigers.
Het is daarom hartstikke logisch dat aan deze wantoestand een einde wordt gemaakt.
Prutsbonden dus!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.