Captrain, spoorlijn Maastricht-Lanaken

Directiewissel bij spoorwegonderneming Captrain Netherlands

Stig Kyster-Hansen is per 1 juli begonnen in zijn nieuwe functie als algemeen directeur van de spoorwegonderneming Captrain Netherlands B.V. Hij volgt Andreas Pietsch op, die vanwege persoonlijke redenen de functie neerlegt. Kyster-Hansen wordt in Rotterdam ondersteund door Pieter Hazejager, die ook op 1 juli is begonnen. Hij bekleedt de functie Country Manager voor Captrain Netherlands. 

In de Rotterdamse vestiging zal Hazejager ter plaatse leiding geven aan de activiteiten van de onderneming. Kyster-Hansen is sinds januari 2016 al werkzaam als algemeen directeur van Captrain Deutschland CargoWest, Captrain Denmark ApS en Captrain Sweden AB. Hiervoor werkte Kyster-Hansen onder meer bij verschillende afdelingen van DB Schenker Rail.

Captrain Deutschland

Pietsch leidde de Rotterdamse vestiging sinds 2014. Hij blijft overigens wel werkzaam bij Captrain Deutschland. Hij zal de functie Senior Accountmanager Container verkeer gaan bekleden. De spoorwegonderneming Captrain Netherlands B.V. is sinds 2007 in Nederland actief en richt zich op de organisatie en uitvoering van regionaal en grensoverschrijdend vervoer per spoor, met het accent op de haven van Rotterdam.

Sinds 2014 valt Captrain Netherlands onder Captrain Deutschland GmbH, een spoorwegonderneming met 1306 medewerkers. In 2015 behaalde de onderneming een omzet van 321 miljoen euro.

Auteur: Inge Jacobs

Inge is redacteur van SpoorPro en vaste redacteur van OVPro, het vakblad voor OV-professionals.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.