ProRail-bestuurder Bart Smolders vertrekt naar Siemens

ProRail-bestuurder Bart Smolders (41) vertrekt per 1 juli naar Siemens Nederland. Hij komt aan het hoofd te staan van de divisie Mobility en volgt Frank Hagemeier op, die eerder dit jaar werd benoemd tot directeur Mobility van Siemens in China. De bestuurder vertrekt in een roerige tijd voor ProRail, waar op dit moment veel directiewijzigingen plaatsvinden.

Smolders was bijna twee directeur projectmanagement bij ProRail, waarbij hij verantwoordelijk was voor de voorbereiding en uitvoering van alle spoorinfrastructuur- en stationsprojecten in Nederland. Ook het spooronderhoud maakte daar deel van uit.

Loopbaan

Daarvoor was hij ruim vijf jaar directeur assetmanagement bij de spoorbeheerder. Daarbij zette hij zich onder andere in voor het verbeteren van de prestaties van het spoor, het terugdringen van de lifecyclekosten, gebruik van big data, beschikbaarheid, duurzaamheid en veiligheid. Voordat de bestuurder directeur werd van deze afdeling was hij er ruim zes jaar manager operatie.

Smolders was nauw betrokken bij de introductie van de PGO-contracten (Prestatie Gericht Onderhoud) voor het spooronderhoud. Voordat hij bij ProRail aan de slag ging, stond hij aan de leiding van adviesbureau Horvat en Partners en werkte als consultant bij adviesbureau Berenschot.

Spoorbeheerder

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu haalt op dit moment flink de bezem door de leiding van ProRail. Onlangs benoemde zij een nieuwe Raad van Bestuur bij ProRail die diverse verbeteringen binnen het bedrijf moeten doorvoeren. Daarnaast werd vorige maand bekend dat de bewindsvrouw zou overwegen om het spoorbedrijf om te vormen tot een agentschap, een zelfstandig bestuursorgaan of een overheidsdienst.

Lees ook:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.