ProRail maakt nieuwe topstructuur bekend

ProRail heeft donderdag zijn nieuwe topstructuur bekendgemaakt. President-directeur Pier Eringa gaat samen met de nieuwe financieel directeur Hans van Leeuwen en operationeel directeur John Voppen de raad van bestuur vormen.

Het dagelijks bestuur (Executive Committee) is een uitgebreider directieteam en is verantwoordelijkheid voor de dagelijkse operatie. Naast de drie leden van de raad van bestuur bestaat het dagelijks bestuur uit negen andere leden die de verschillende afdelingen en processen binnen ProRail vertegenwoordigen.

Topstructuur ProRail

De nieuwe topstructuur gaat vanaf 1 april in. De raad van bestuur is verantwoordelijk voor het besturen van ProRail, het dagelijks bestuur is belast met de operationele uitvoering. Met deze indeling verwacht ProRail “slagvaardiger in te kunnen spelen op de wensen van klanten en samenleving”.

“De nieuwe topstructuur stelt de raad van bestuur beter in staat om een heldere koers uit te zetten, de samenhang en samenwerking binnen ProRail te bewaken en te zorgen voor inspiratie in de organisatie”, meldt staatsscretaris Dijksma in een brief aan de Tweede Kamer.

Directie ProRail

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.