Pieter Ahsman, directeur Asset Rail

Pieter Ahsman vertrekt bij Asset Rail

Directeur Pieter Ahsman vertrekt per 1 december als directeur van spooraannemer Asset Rail. Hij vervolgt zijn loopbaan bij KWS Infra als directeur van de vestiging in Eindhoven.

Toen Ahsman vijf jaar geleden aan de leiding kwam te staan van Asset Rail was het spoorbedrijf een nieuwkomer in het spooronderhoud. Het bedrijf won daarna diverse aanbestedingen en wist bijvoorbeeld het aantal storingen in PGO-gebied Gelre flink terug te brengen. Ahsman is tevens voorzitter van de Werkkamer productcertificering binnen RailAlert. Deze Werkkamer is in het leven geroepen om producten voor gebruik in het Nederlandse spoor op een uniforme wijze te beoordelen en toetsen.

Nieuwe directeur

Remko Uenk volgt Ahsman per 1 januari 2016 op. Uenk heeft de afgelopen jaren als regiomanager Bouwmanagement en als teamleider Railsystemen Assetmanagement bij ProRail gewerkt en vervulde in het verleden verschillende functies bij NS.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.