DB Schenker Rail

Jürgen Wilder nieuwe topman DB Schenker Rail

Jürgen Wilder wordt per 1 december de nieuwe topman van DB Schenker Rail. De raad van commissarissen van DB Schenker Rail AG heeft maandag zijn benoeming goedgekeurd. Wilder moet de sanering bij de noodlijdende dochter van Deutsche Bahn doorvoeren.

In zijn nieuwe positie zal Wilder leiding geven aan 31.000 medewerkers in 15 Europese landen. Wilder volgt Alexander Hedderich op die eind augustus vertrok bij Deutsche Bahn, nadat hij 16 jaar bij de spoorwegmaatschappij in dienst was.

Spoorexpert

Wilder was eerder bij Siemens werkzaam als directeur treinmaterieel. In deze rol was hij verantwoordelijk voor de bouw van de nieuwe ICx, die eind 2017 in Duitsland gaat rijden. Daarvoor bekleedde hij diverse posities in de Siemens Group in Duitsland en in het buitenland. Wilder komt uit het Duitse Münster. Nadat hij Scheikunde studeerde in Göttingen, behaalde hij zijn doctoraat van de Max Planck Institute in Mainz. Daarna werkte hij bij de universiteit Harvard in de Verenigde Staten.

“Jürgen Wilder is een spoorexpert die internationaal erkend is. We zijn verheugd dat hij DB Schenker Rail en het Europese netwerk de komende jaren succesvol gaat maken”, aldus Berthold Huber, lid van het directieteam van Verkeer en Transport van DB Schenker Rail.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.