Twee nieuwe leden in raad van commissarissen ProRail

De raad van commissarissen van spoorbeheerder ProRail krijgt twee nieuwe leden. Per 1 maart 2015 zijn mevrouw Lineke Sneller en de heer Ruud Sondag door staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu benoemd tot commissaris bij ProRail.

De nieuw benoemde commissarissen worden verantwoordelijk voor de aandachtsgebieden ICT en logistiek/vervoer. Ook wordt met de benoemingen opvolging gegeven aan de afspraken hierover in de Lange Termijn Spooragenda. Beide nieuwe commissarissen hebben brede ervaring in het bedrijfsleven.

Nieuwe leden

Lineke Sneller werkte onder andere als CIO bij Vodafone Libertel BV en was eerder IT en Finance Director bij Interface Europe. Ze is momenteel hoogleraar bij Nyenrode Business Universiteit en lid van de raad van commissarissen van Achmea.

Ruud Sondag voegt met zijn bestuurservaring als CEO van de Van Gansewinkel Groep en zijn ervaring als commercieel directeur bij Koninklijke Nedlloyd Groep kennis toe aan de raad op het gebied van logistiek/vervoer. Hij is thans grootaandeelhouder van onder andere Scherpenzeel BV en vervult enkele toezichthoudende en adviesfuncties.

Dienstverlening

“ProRail staat voor de belangrijke opgave de dienstverlening aan vervoerders en reizigers te verbeteren en te blijven innoveren in de robuustheid van het spoor. In dat proces is goed toezicht onontbeerlijk. Ik ben daarom verheugd met de benoeming van beide nieuwe leden”, aldus president-commissaris Hans Alders.

De raad van commissarissen van ProRail bestaat per 1 maart 2015 uit president-commissaris Hans Alders, Lineke Sneller, Ruud Sondag, Jeanine Helthuis, Wim Kooijman en Pierre Timmermans.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.