Mansveld blijft bij besluit topsalaris nieuwe ProRail-directeur

Staatssecretaris, Wilma Mansveld, Infrastructuur en Milieu

Staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu blijft bij het besluit om de nieuwe ProRail-directeur Pier Eringa een hoger salaris te geven dan de vastgestelde norm bij het spoorbedrijf. Eringa krijgt een basissalaris van 207.000 euro per jaar terwijl het vastgestelde maximumsalaris 188.000 euro is. Enkele partijen in de Tweede Kamer hadden kritiek geleverd op het hoge salaris, vandaar dat Mansveld haar besluit opnieuw bij de Tweede Kamer moest toelichten.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “Mansveld blijft bij besluit topsalaris nieuwe ProRail-directeur”

Sjaak van der Velden|28.01.15|12:28

Zijn ze nou helemaal gek geworden. Dan gaat hij toch lekker ergens anders werken; in de marktsector bijvoorbeeld. Hij gaat een bedrijf runnen dat van subsidies aan elkaar hangt. Het graaien in de publieke sector gaat dus met regeringssteun gewoon door.

Derk Van Dorth|29.01.15|14:27

Ik zou ook wel genoegen nemen met zo’n ontslagvergoeding als ik een andere baan zou hebben. Ik kan me voorstellen dat dit gewoon diefstal van de maatschappij genoemd wordt. (secr. CNV Vakgroep Spoorwegen, op pers. titel)

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Mansveld blijft bij besluit topsalaris nieuwe ProRail-directeur | SpoorPro.nl

Mansveld blijft bij besluit topsalaris nieuwe ProRail-directeur

Staatssecretaris, Wilma Mansveld, Infrastructuur en Milieu

Staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu blijft bij het besluit om de nieuwe ProRail-directeur Pier Eringa een hoger salaris te geven dan de vastgestelde norm bij het spoorbedrijf. Eringa krijgt een basissalaris van 207.000 euro per jaar terwijl het vastgestelde maximumsalaris 188.000 euro is. Enkele partijen in de Tweede Kamer hadden kritiek geleverd op het hoge salaris, vandaar dat Mansveld haar besluit opnieuw bij de Tweede Kamer moest toelichten.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “Mansveld blijft bij besluit topsalaris nieuwe ProRail-directeur”

Sjaak van der Velden|28.01.15|12:28

Zijn ze nou helemaal gek geworden. Dan gaat hij toch lekker ergens anders werken; in de marktsector bijvoorbeeld. Hij gaat een bedrijf runnen dat van subsidies aan elkaar hangt. Het graaien in de publieke sector gaat dus met regeringssteun gewoon door.

Derk Van Dorth|29.01.15|14:27

Ik zou ook wel genoegen nemen met zo’n ontslagvergoeding als ik een andere baan zou hebben. Ik kan me voorstellen dat dit gewoon diefstal van de maatschappij genoemd wordt. (secr. CNV Vakgroep Spoorwegen, op pers. titel)

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.