Wilma Mansveld, staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu

Mansveld: nieuwe directeur ProRail voor zomer 2015

Binnen nu en een halfjaar zal bekend worden wie de functie van nieuwe president-directeur van ProRail gaat bekleden. Dat zei staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu maandag bij de ondertekening van de beheerconcessie en vervoerconcessie voor het spoor van ProRail en NS. De zoektocht naar een nieuwe directeur vereist volgens de bewindsvrouw zorgvuldigheid en neemt daardoor veel tijd in beslag.

Het ministerie is samen met president-commissaris Hans Alders van ProRail op zoek naar een geschikte kandidaat. Alders volgde in juli van dit jaar Michiel Boersma op.

Vertrek Marion Gout

President-directeur Marion Gout kondigde begin april plotseling haar vertrek aan. Gout stond drie jaar aan de leiding van het spoorbedrijf. Haar voorganger Bert Klerk stond zes jaar aan het roer van de onderneming.

In de Lange Termijn Spooragenda is afgesproken dat ProRail onder strakkere regie komt van het ministerie. Deze belangrijke wijziging in de aansturing heeft ertoe geleid dat Gout haar functie neerlegde. De spoorbeheerder blijft volgens het ministerie in de toekomst wel als een zelfstandige organisatie opereren.

Lees ook:

ProRail en NS: naar elkaar wijzen bij verstoringen verleden tijd

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.