Sjoerd Sjoerdsma, directeur, Keyrail

Sjoerd Sjoerdsma vertrekt als directeur Keyrail

Sjoerd Sjoerdsma vertrekt per 1 oktober als directeur van Keyrail, de exploitant van de Betuweroute. Hij vervolgt zijn loopbaan als programmamanager bij Nextlogic. In Nextlogic zijn partijen verenigd die zich richten op het verbeteren van de operationele keten in de containerbinnenvaart.

Sjoerd Sjoerdsma vormde sinds de oprichting van Keyrail in 2006 samen met Cees Tommel de directie van het spoorbedrijf. Sinds de start van de exploitatie van de Betuweroute is hard gewerkt om het vervoer van de havens van Rotterdam en Amsterdam naar het Europese achterland mogelijk te maken. Inmiddels maakt zo’n tachtig procent van het railgoederenvervoer tussen Rotterdam en Duitsland gebruik van de Betuweroute. Daarmee is de spoorlijn een belangrijke internationale achterlandverbinding geworden.

Samenwerking

Als programmamanager bij Nextlogic zal Sjoerdsma zijn opgedane kennis en ervaring inzetten op het gebied van samenwerking tussen ketenpartners. Sjoerdsma: “Ik vertrek in de overtuiging dat er een sterk team staat met deskundige mensen met serieuze meerwaarde. Persoonlijk ben ik toe aan een nieuwe uitdaging. Die zoek ik op het vlak van het intensiveren van samenwerking in ketens. Het is voor mij nu, aan het eind van de eerste exploitatiefase, een natuurlijk moment om deze stap te zetten.”

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.