Paul Dirix, ProRail

Paul Dirix wordt projectdirecteur ‘Beter en Meer’

Directeur Operatie Paul Dirix van ProRail verruilt met ingang van 1 april zijn huidige positie om voor een functie als projectdirecteur van het verbeterprogramma voor het spoor ‘Beter en Meer’. Hij zal in samenspraak met NS en ProRail uitvoering geven aan dit programma dat is opgenomen in de Lange Termijn Spooragenda. Hij gaat rechtstreeks rapporteren aan directeuren van ProRail en NS.

In de Lange Termijn Spooragenda staan plannen voor toekomstige ontwikkelingen voor het Nederlandse spoor tot 2028. Het doel is om de kwaliteit van het spoor zodanig te verbeteren zodat de trein voor reizigers en goederenvervoerders in toenemende mate een aantrekkelijke vervoersoptie is.

Hoogfrequent spoor

Dit voorjaar wordt de Lange Termijn Spooragenda aan de Tweede kamer aangeboden. NS en ProRail hebben hiervoor input geleverd met hun rapport ‘Beter en Meer’. Daarin staan onder meer de plannen om tegen 2025 hoogfrequent treinverkeer te realiseren op de belangrijkste corridors van het Nederlandse spoor.

Lees ook:

Zes intercity’s per uur op spoorlijn Eindhoven-Amsterdam

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.