Ontwerp, realisatie en onderhoud Amsterdamse metronetwerk door Thales Nederland

De gemeente Amsterdam heeft het Hengelose bedrijf Thales Nederland de opdracht gegeven om het ICT-netwerk voor de Noord/Zuidlijn en het Amsterdamse metronetwerk te ontwerpen, te realiseren en te onderhouden. Met de aanbesteding is een bedrag van 12 miljoen euro gemoeid. De contracten zijn inmiddels getekend.

Thales zal de komende drie jaar het nieuwe telecommunicatie- en datanetwerk voor het gehele Amsterdamse metronet gaan realiseren. Het bedrijf wordt in de tien jaar na realisatie daarnaast verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het netwerk.

Aanbesteding

“Wij zijn blij met deze aanbesteding, die een kwalitatief hoog bod door een professionele partij heeft opgeleverd, aldus Peter Dijk, directeur Dienst Metro van de gemeente Amsterdam. Volgens Thales Managing Director Jean-Philippe de Rek zijn de belangrijkste succesfactoren voor de realisatie van dit netwerk de risicobeheersing, samenwerking, het technisch ontwerp en de integratie. Zijn bedrijf heeft wereldwijd verschillende netwerken in rail-omgevingen gerealiseerd.

Ook in deze aanbestedingsprocedure is gebruik gemaakt van een concurrentie-gerichte dialoog, zo laat de gemeente weten. Dit om de kwaliteit van het bod te verhogen. “Er is dus niet alleen naar de prijs gekeken van het aanbod van de bedrijven die waren uitgenodigd voor het doen van een inschrijving.”

Contract

Het ondertekende contract met betrekking tot de aanbesteding is de eerste van een reeks van vier. Begin volgend jaar worden nog drie ICT-contracten ondertekend, waarvoor momenteel aanbestedingsprocedures worden afgerond.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.