Strukton Rail, logo

Strukton Rail neemt Scandinavisch bedrijf over

Strukton Rail gaat het Scandinavische Balfour Beatty Rail overnemen. Alle lopende contracten van het Scandinavische bedrijf worden overgenomen door de Oranjewoud-dochter en de activteiten van Balfour Beatty Rail worden voortgezet onder de naam Strukton Rail. Van de Zweedse mededingingsautoriteit is toestemming ontvangen om de transactie af te ronden. Van de Denen is geen toestemming nodig. De omvang van de transactie is daarvoor te klein. Strukton verwacht de deal begin 2014 af te ronden.

Strukton Rail is al ruim tien jaar gevestigd in Zweden en geeft aan veel ervaring te hebben met onderhoud, vernieuwing en nieuwbouw van spoor in Zweden en Denemarken. In deze landen boekte Strukton Rail de afgelopen jaren goede resultaten. Met de overname van Balfour Beatty Rail Scandinavia versterkt Strukton zijn geografische aanwezigheid in zowel Zweden als Denemarken. Grote opdrachtgevers zijn de Zweedse en Deense spoorbeheerder, respectievelijk Trafikverket en Banedanmark.

Projecten

Grote projecten in Scandinavië waar Strukton Rail momenteel aan werkt, zijn de Citybanan in Stockholm en de S-Bane in Kopenhagen. Daarnaast heeft het bedrijf in Zweden diverse spoorlijnen in onderhoud, onder andere in Stockholm en het traject tussen Stockholm en Malmö. De Stambanan in Norrland, het noordelijkste deel van Zweden, onderhoudt Strukton Rail al samen met Balfour Beatty Rail Scandinavia. Voorts installeert het over te nemen bedrijf het ETCS-beveiligingssysteem in Denemarken.

Strukton Rail is onderdeel van Strukton Groep en ontwikkelt, bouwt, installeert en onderhoudt spoorsystemen met als doel het spoor optimaal beschikbaar, betrouwbaar, veilig en meetbaar te maken. Strukton Rail is gevestigd in Nederland, Zweden, Denemarken, België, Italië en Duitsland. In Zweden werken rond de 500 medewerkers.

Hoofdkantoor

Balfour Beatty Rail Scandinavia verzorgt onderhoud, vernieuwing en nieuwbouw van spoor in Scandinavië vanuit vestigingen verspreid over Zweden en Denemarken. Het hoofdkantoor in Zweden is gevestigd in Västerås. Het hoofdkantoor in Denemarken ligt in Kopenhagen. Bij Balfour Beatty Rail Scandinavia werken circa 400 medewerkers. De omzet in 2012 bedroeg ruim 120 miljoen euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Tom van Gurp

Tom van Gurp is redacteur van SpoorPro en Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.