Station Hilversum Noord heet voortaan Hilversum Media Park

Treinstation Hilversum Noord heeft sinds maandag officieel een nieuwe naam. Het station heet voortaan Hilversum Media Park. De naamsverandering valt samen met de invoering van de nieuwe dienstregeling van NS. Sinds de opening van de loopbrug over het spoor in 2011 hadden zowel de gemeente als de eigenaar van het Media Park de wens om de stationsnaam te veranderen.

Het stationsnaambord is onthuld door regiodirecteuren De Vries van ProRail, Luiten van NS, wethouder Boot van de gemeente Hilversum, gedeputeerde Post van de provincie Noord-Holland en directeur Zwerver van het Media Park. Om de naamsverandering te vieren, kregen reizigers een reep chocolade met op de wikkel de naam Hilversum Media Park.

Aanpassingen

Het station in Hilversum dat de naamsverandering onderging, bestaat sinds 1974. Eerder heette het Hilversum NOS en vervolgens Hilversum Noord. Om de naamsverandering te kunnen doorvoeren,  diende nog een aantal klussen te worden geklaard. Een stationsnaam wijzigen brengt namelijk diverse aanpassingen met zich mee achter de schermen.

Toen die aanpassingen waren afgehandeld, volgde de officieuze onthulling sneller dan verwacht. De nieuwe naamborden waren namelijk al opgehangen vorige maand. De officiele omdoping vond echter maandag pas plaats.

Foto: Jos van Zetten

U las zojuist één van uw gratis premium artikelen

Uw abonnement helpt onze journalisten bij het zoeken naar de waarheid in de spoorsector.

Onbeperkt lezen? Stap nu in en profiteer van de introductieaanbieding ‘eerste maand gratis.

start 1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Tom van Gurp

Tom van Gurp is redacteur van SpoorPro en Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.