Marion Gout, directeur, ProRail

Marion Gout vice-president Europese spoorbeheerders

Marion Gout-van Sinderen, president-directeur van ProRail, is verkozen tot vice-president van de European Infrastructure Managers (EIM). De EIM behartigt de belangen van spoorbeheerders in Nederland, België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Polen, Spanje, Zweden, Groot-Brittannië en Noorwegen.

Gunnar Malm, president van de EIM: “Ik ben erg verheugd met de verkiezing van Marion Gout tot vice-president. Het zal niet alleen de EIM als vereniging versterken maar betekent ook een nieuwe stimulans voor onze activiteiten.”

Punctualiteit en veiligheid

Marion Gout krijgt als speciale aandachtsgebieden de onderwerpen punctualiteit en veiligheid. Op beide terreinen heeft ProRail een naam hoog te houden. Na Zwitserland kent Nederland de hoogste punctualiteit van Europa. Op het gebied van veiligheid behoort het Nederlandse spoor tot de beste van Europa.

Het nog jonge EIM bestaat sinds 2002 en heeft als doel kennis en informatie tussen de verschillende Europese spoorbeheerders uit te wisselen. Dat doet de organisatie onder meer op het gebied van wintermaatregelen, koperdiefstal en betrouwbaarheid. Daarnaast is de EIM een belangrijke gesprekspartner voor Europese beleidsmakers.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.