Spooragenda: concurrentiepositie spoorgoederenvervoer belangrijk

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu wil dat Nederland in 2020 een internationale toppositie heeft in de afhandeling van goederenstromen per spoor. Ons land zou daarbij de rol van ketenregisseur van internationale logistieke activiteiten op zich moeten nemen. Verder wil het ministerie voor spoorgoederenvervoerders en verladers een aantrekkelijk innovatie- en vestigingsklimaat creëren. Dat staat in de Lange Termijn Spooragenda die staatssecretaris Wilma Mansveld naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.