Schakel- en meldcentrum, ProRail, foto: Jos van Zetten

ProRail wint twee ICT-awards

ProRail heeft twee ICT-awards gewonnen. Kees Bronner, manager ICT treindienstsystemen, en ProRail zelf kregen een TOM-award voor innovatieve projecten binnen het bedrijf. De TOM-awards zijn een initiatief van ICT Media en Outsource Magazine om kwaliteitsverbetering en innovatie te stimuleren bij leveranciers en afnemers van ICT-systemen.

Bronner won de prijs in de categorie ‘Most inspirational Sourcing Leader’ voor de succesvolle uitbesteding van een omvangrijk ICT-project. ProRail viel als bedrijf in de categorie ‘Most succesvol company in sourcing’ in de prijzen voor het uitbesteden van een ingrijpende ICT-vernieuwingsproject.

Complexe systemen“Bijzonder dat het lukt om deze projecten uit te voeren zonder overlast voor de treinreiziger”, stelde de jury. “ProRail onderscheidt zich door op een manier met ICT-vernieuwing om te gaan die de jury best als ‘stoer’ zou willen typeren.”

Bij spoorvervoer komen ontzettend veel complexe systemen kijken: het Nederlandse spoor is een van de drukstbereden sporen in de wereld en al dit verkeer moet worden geregeld en georganiseerd.

Hoge eisen

Er wordt regelmatig nieuwe software gebouwd voor het treindienstsysteem. ProRail vindt het belangrijk om steeds hogere eisen te stellen aan leveranciers en adviseurs van ICT-beheer en –ontwikkeling. Daarmee moet het spoor betrouwbaar blijven voor de reiziger en de vervoerder.

De jury van de TOM Awards, bestaande uit prominenten uit de ICT-wereld, had op basis van een online enquête kanshebbers geselecteerd. Per categorie werden de genomineerden ondervraagd. Op basis daarvan bepaalde de jury de winnaars.

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.