Frank Hagemeier, Siemens, directeur Rail Systems, Mobility and Logistics

Frank Hagemeier nieuwe directeur Rail Systems bij Siemens

Frank Hagemeier wordt met ingang van 1 augustus 2012 de nieuwe directeur van de divisies Rail Systems en Mobility and Logistics binnen de Siemens Sector Infrastructure & Cities. Hij volgt in die functie Hans Koemeester op, die eerder dit jaar de onderneming verliet.

Frank Hagemeier heeft veel ervaring op het gebied van mobiliteit en is onder andere werkzaam geweest bij ARS Traffic & Transport Technology en Peek Traffic. Zijn laatste functie was Business Line Manager Transport and Mobility bij TNO in Delft.

Rail systemen

Hans Koemeester heeft in totaal 27 jaar bij Siemens Nederland in Den Haag gewerkt. De laatste drie jaar was hij directeur van de divisies Rail Systems en Mobility and Logistics. Ook zat hij twee jaar in de Raad van Bestuur van het bedrijf.

Siemens houdt zich bezig met railsystemen in de breedste zin van het woord. Het bedrijf heeft onder meer de HSL Zuid aangelegd en daarbij het Europese beveiligingssysteem ERTMS geïmplementeerd.

Beveiligingssystemen en tunneltechniek

Ook legde het bedrijf de beveiligigingssystemen voor Randstadrail aan. Siemens leverde locomotieven voor de Betuweroute en legde de tunneltechniek aan op deze spoorlijn.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.