nieuwe productiehal voestalpine WBN

Nieuwe productiehal voor voestalpine WBN

nieuwe productiehal voestalpine WBN

Wisselbouwer voestalpine WBN heeft een nieuwe productiehal betrokken op het terrein Crailoo in Hilversum. De verhuizing heeft volgens het bedrijf geleid tot een efficiëntere manier van werken dankzij een verbetering van de logistieke stromen en de beschikbaarheid over nieuwe installaties.

In de nieuwe hal van honderd meter lang en twintig meter breed verricht voestalpine WBN verschillende werkzaamheden, zoals lassen, boren en zagen van spoorstaven en assembleren van componenten. Op het buitenterrein van 4000 m2 worden complete wisselsystemen voorgebouwd.

Van Utrecht naar Hilversum

Na de verzelfstandiging van de NS in 1995 is WBN geprivatiseerd. Eind jaren negentig is het bedrijf begonnen met het voorbouwen van wisselsystemen. In de beginfase was voestalpine WBN nog gevestigd in de binnenstad van Utrecht. Met de groei van het verkeer in en om Utrecht verliep het transport van wisselsystemen steeds moeizamer. Daarom verhuisde het bedrijf in 2003 naar Crailoo, waar ook het zusterbedrijf voestalpine Railpro al zat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.