ProRail

Onderhandelingsresultaat bereikt voor twee cao’s railsector

De vakbonden hebben met zowel ProRail als DB Schenker Rail een onderhandelingsresultaat bereikt voor een nieuwe cao. Beide cao’s voor de railsector hebben een looptijd van een jaar.

De nieuwe cao voor ProRail loopt van 1 maart 2012 tot 1 maart 2013. De cao-lonen en de vergoedingen die hieraan gerelateerd zijn gaan met 1,25 procent omhoog. Per 1 juli van dit jaar worden de cao-lonen en de vergoedingen nog eens met 30 euro bruto per maand verhoogd. Verder is afgesproken dat tijdens de looptijd van de nieuwe cao geen gedwongen ontslagen vallen als gevolg van reorganisaties. ProRail zal zich bovendien inspannen om medewerkers die boventallig worden te herplaatsen binnen de eigen organisaties.

DB Schenker Rail

In het onderhandelingsresultaat voor de nieuwe cao van DB Schenker Rail is overeengekomen dat de cao-lonen en de hieraan gekoppelde vergoedingen verhoogd worden met 2,25 procent. De cao loopt van 1 april 2012 tot 1 april 2013. Per 1 juli  2012 krijgt het personeel een eenmalige uitkering van 300 euro bruto, naar rato van de omvang van het dienstverband.

Overeengekomen is ook dat vakbonden en DB Schenker Rail gezamenlijk binnen een aantal werkgroepen voorstellen zullen uitwerken om slimmer te werken. Ze gaan bijvoorbeeld kijken naar de hoe ze werknemers beter kunnen inzetten en hoe ze de planning kunnen verbeteren. Die voorstellen moeten op 1 oktober klaar zijn.

De vakbonden gaan de onderhandelingsafspraken voorleggen aan hun leden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.