Cees van Altena, Rail Cargo

Rail Cargo benoemt Cees van Altena tot tijdelijk directeur

Rail Cargo Information Netherlands heeft Cees van Altena benoemd tot tijdelijk directeur. Hij volgt Max Philips op. Philips stapte eerder dit jaar over naar Betuweroute-exploitant Keyrail.

Van Altena heeft jarenlange ervaring in het spoorgoederenvervoer. Hij werkte voorheen bij de Belgische spoorvervoerder NMBS Logistics en dochterbedrijf IFB. IFB is gericht op containervervoer.

Rail Cargo

De nieuwe Rail Cargo-directeur werkte bij het IFB-kantoor in Hoogvliet. Door een reorganisatie werd dit kantoor echter gesloten door NMBS. Dat Van Altena een tijdelijke aanstelling krijgt tot het einde van dit jaar, komt door de onzekerheid over de subsidie die het ministerie beschikbaar stelt aan Rail Cargo.

Rail Cargo is het promotieorgaan van het Nederlandse goederenvervoer per spoor en krijgt nu een jaarlijkse subsidie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Hier komt volgend jaar een einde aan. Een samenwerking met de bureaus voor shortsea en binnenvaart wordt nog onderzocht, meldt Nieuwsblad Transport.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.