ProRail

ProRail doet niet moeilijk over 300.000 euro boete overheid

ProRail zal geen beroep aantekenen tegen de dwangsom van 300.000 euro die het vrijdag kreeg opgelegd. Het spoorbedrijf moet die boete betalen omdat het in 2010 ondermaats presteerde bij het informeren van reizigers over vertragingen. Dat schreef minister Melanie Schultz Verhaegen (Infrastructuur en Milieu) vrijdag aan de Tweede Kamer. 

“We hebben destijds afspraken gemaakt met het ministerie over het naleven van de prestatienorm. Dat is niet gelukt”, aldus een woordvoerder van ProRail. “Als je je niet aan de afspraken houdt, moet je de consequenties accepteren.”

Reisinformatie

Overigens is sinds 1 augustus 2010 de NS verantwoordelijk voor reisinformatie. De NS kreeg ook een boete opgelegd. Het moet 1.125.000 euro betalen voor het niet nakomen van prestatieafspraken in 2010 en 2011.

Auteur: Bart Pals

Bart Pals is hoofdredacteur van Nieuwsblad Transport, een zusteruitgave van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.