Koen van Velsen blijft nog drie jaar spoorbouwmeester

De huidige Spoorbouwmeester Koen van Velsen is gevraagd door de directies van ProRail en NS om aan te blijven als Spoorbouwmeester. Op 1 januari 2012 startte een nieuwe periode van drie jaar. Hij heeft in 2009 de functie overgenomen van Nathalie de Vries. Van Velsen is bekend van het gelijknamige architectenbureau dat hij in 1977 in Hilversum startte.

Vergelijkbaar met de Rijksbouwmeester wordt de positie van Spoorbouwmeester in deeltijd ingevuld door een architect uit de beroepspraktijk.

Spoorbouwmeester

Een Spoorbouwmeester focust zich op beleid, overleg, inspiratie en het uitzetten van ‘de grote lijnen’. De ambitie van de Spoorbouwmeester en bureau Spoorbouwmeester is het neerleggen van een uitdagende maar maakbare visie met betrekking tot vormgeving en inrichting van ruimte, die op de middellange termijn moet resulteren in een onderscheidende presentatie en een herkenbaar en consistent totaalbeeld rond het spoor.

Bureau Spoorbouwmeester ontwikkelt en monitort namens NS en ProRail het Spoorbeeld. Vanuit het belang van de reiziger schept het Spoorbeeld herkenbare belevingscondities voor de OV-sector als samenhangend geheel. Hij is onder meer verantwoordelijk voor het ontwerp van de OV Terminal in Breda.

Projecten

“Met volle energie zal ik mij de komende jaren vooral inzetten om alle visies, plannen, en projecten, die de afgelopen jaren zijn bedacht en gestart, snel en op een zo effectief mogelijke, en kwalitatief hoogwaardige, manier te realiseren”, aldus Koen van Velsen.

“Met enthousiasme werken wij verder aan de talloze opgaven op en rond het spoor. We kunnen constateren dat vele inspanningen tot realisatie hebben geleid en de verschillende ambities en visies al stappen vooruit zijn gebracht. Veel projecten laten inzet en samenwerking zien. Ik vertrouw erop dat de samenwerking met de spoorse partijen nog intensiever wordt en dat de kwaliteit en plezier van reizen verder vergroot wordt.”

Spoorsector

Bert Meerstadt, president-directeur NS: ‘Ik ben blij dat wij ook de komende jaren de vruchten kunnen plukken van het goede werk van Koen van Velsen. De spoorsector zit midden in de verbouwing van de grootste stations en continuïteit en afronding hiervan zijn van groot belang  voor de beleving en het comfort van onze reizigers. ‘

Marion Gout-van Sinderen, president-directeur van ProRail, laat weten verheugd te zijn dat Koen van Velsen zich nog drie jaar wil inzetten voor alle mooie projecten die lopen. ‘Een herkenbaar beeld maakt de spooromgeving toegankelijk, overzichtelijk en gebruiksvriendelijk en versterkt het gevoel van vertrouwen en veiligheid.’

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.