Testritten Hoek van Holland

Eerste proefdag metro’s naar Hoek van Holland Strand goed verlopen

Vanaf dinsdag 1 november zal de RET weer testritten uitvoeren op de Hoekse Lijn.2022, Smiley.toerist / Wikimedia Commons

De eerste metro’s naar Hoek van Holland Strand hebben met succes de testritten binnen het proefbedrijf doorstaan. Sinds maandagochtend wordt er gereden op het laatste stukje van de omgebouwde Hoekse Lijn, onderdeel van het project Metro aan Zee.

Via een 20-minuten dienstregeling vertrokken de metro’s maandag van Steendijkpolder (Maassluis) naar Hoek van Holland Strand. Het proefbedrijf, afgekondigd door de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), duurt nog tot dinsdag 21 maart.

Tot dusver zijn de eerste testen goed verlopen, maar zowel de RET alsmede de MRDH hebben aangegeven dat ze tot het einde van het proefbedrijf spaarzaam om zullen gaan met berichtgeving over de testen naar het Rotterdamse strand. Wanneer alle testen goed verlopen, dan kan de metro nog “ruim voor de zomer” gaan rijden.

Afgelopen vrijdag werd bekend dat de RET eindelijk mocht beginnen met het proefbedrijf. Binnen het proefbedrijf wordt door de Rotterdamse vervoerder de dienstregeling uitgetest. In de nacht van zondag 12 maart werden er tussen 00:50 en 06:00 uur nachtelijke ritten getest. Vanaf maandagmorgen 13 maart wordt er getest met ritten volgens de beoogde dienstregeling.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Eerste proefdag metro’s naar Hoek van Holland Strand goed verlopen | SpoorPro.nl
Testritten Hoek van Holland

Eerste proefdag metro’s naar Hoek van Holland Strand goed verlopen

Vanaf dinsdag 1 november zal de RET weer testritten uitvoeren op de Hoekse Lijn.2022, Smiley.toerist / Wikimedia Commons

De eerste metro’s naar Hoek van Holland Strand hebben met succes de testritten binnen het proefbedrijf doorstaan. Sinds maandagochtend wordt er gereden op het laatste stukje van de omgebouwde Hoekse Lijn, onderdeel van het project Metro aan Zee.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.