Schietpartij metro New York, Bron: ANP

Schietpartij in metrostation New York, meerdere gewonden

In een metrostation in Brooklyn in de Amerikaanse stad New York is een schietpartij geweest. Amerikaanse media melden dat er zeker vijf mensen zijn neergeschoten. In totaal zijn er minstens dertien gewonden. De politie, die nog op zoek is naar de dader, gaat niet uit van een terroristische achtergrond.

De politie is met man en macht op zoek naar de schutter. Het zou volgens getuigen gaan om een man met een oranje hesje en een gasmasker. Er zijn ook explosieven gevonden, maar volgens de politie zijn de explosieven niet actief. De schietpartij vond plaats tijdens de drukke ochtendspits in het station 36th Street in de buurt van het Sunset Park in het stadsdeel Brooklyn.

Rook in het station

De autoriteiten kwamen in actie na een melding van rook in het station. Tegelijkertijd kwam er een melding binnen dat er een persoon was neergeschoten. Uiteindelijk bleek het om een schietpartij te gaan waarbij tot dusver één verdachte wordt gezocht. De politie onderzoekt nog of de rook door een rookbom ontstond

De autoriteiten kwamen in actie na een melding van rook in het station en na een melding dat een persoon was neergeschoten. De politie onderzoekt of de rook door een rookbom ontstond. Een deel van het metroverkeer is buiten werking gesteld.

Bron: KS / ANP

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.