Metro Wilhelminaplein Rotterdam, foto: E. Fecken

RET gaat weer volledige metrodienst rijden na afschaling vanwege corona

Nu het aantal besmettingen bij de RET afneemt, kan de stadsvervoerder op 28 februari weer de volledige metrodienstregeling rijden. Vanwege personeelstekort besloot RET op 24 januari om af te schalen. Veel metrobestuurders zaten thuis vanwege coronabesmettingen en quarantaine. 

Op 24 januari schaalde de RET de metrodienstregeling af vanwege een tekort aan metrobestuurders. Dat tekort werd veroorzaakt door coronabesmettingen en quarantaines. Het besluit werd genomen na overleg met Metropoolregio Rotterdam Den Haag, de opdrachtgever van de RET.

Afschaling

Door de afgeschaalde dienstregeling reed in Rotterdam op metrolijnen A, B, C, D en E elke 15 minuten in plaats van elke 10 minuten een metro. Tussen Hoek van Holland Haven en Steendijkpolder reed elke 30 minuten een metro in plaats van elke 20 minuten. Op de trajecten Schiedam Centrum-Capelsebrug en Slinge-Rotterdam Centraal reden ook minder vaak metro’s: elke 5 minuten in plaats van elke 3 à 4 minuten.

De aangepaste dienstregeling gold alleen voor metro’s. Trams en bussen bleven volgens dienstregeling rijden.

Boete vanwege versoberde dienstregeling

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) legde stadsvervoerder in oktober 2021 nog een boete van minstens 300.000 euro op vanwege de versoberde dienstregeling die sinds september werd gereden. Door een tekort aan metrovoertuigen zag de Rotterdamse vervoerder zich gedwongen tijdelijk een metrolijn te schrappen.

Het tekort aan metrovoertuigen was het gevolg van een achterstand in onderhoud en reparatie. Het afschalen van de dienstregeling is wel besproken met de MRDH, maar die verleende daar geen formele goedkeuring voor.

Reizigers worden over de hervatting van de eerdere dienstregeling geïnformeerd via de gebruikelijke kanalen. Vrijdag is de opschaling van de dienstregeling ook zichtbaar in de reisplanner.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Hendriëlle de Groot

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.