Aanrijding metro RET Rotterdam en aanhanger
Video

Metro RET komt op overweg in botsing met aanhanger

Een metro van vervoerder RET is woensdagochtend vroeg in de Rotterdamse wijk Ommoord op een aanhanger gebotst. Dat gebeurde op een overweg van de President Rooseveltweg. Niemand raakte gewond, maar de botsing leverde wel schade op en vertraging voor de reizigers.

Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog niet bekend. Bij de botsing schoot de aanhanger los van de auto en werd een aantal meters meegesleurd. Brokstukken lagen verspreid over het spoor. Onduidelijk is nog in hoeverre behalve de aanhanger ook de metro schade heeft opgelopen.

Tijdelijke stremming

Na de aanrijding was het metroverkeer tussen de haltes Graskruid en Hesseplaats een aantal uur gestremd vanwege de opruimwerkzaamheden. Toen de rails weer vrij was, kwam het verkeer weer op gang en inmiddels wordt er volgens de normale dienstregeling gereden.

Bekijk hier de beelden van het ongeluk:

Lees ook:

Metro RET rijdt opnieuw station voorbij en botst op stootjuk

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: ,

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.