Metrostation De Terp in Capelle aan den IJssel, foto: Google Streetview

Metro RET rijdt opnieuw station voorbij en botst op stootjuk

In Capelle aan de IJssel is een metro van de RET zaterdagavond het station voorbijgereden en tegen een stootjuk aangereden. Dat gebeurde rond 19.00 uur op station De Terp dat het eindpunt van lijn C is, meldt lokale nieuwszender Rijnmond en wordt bevestigd door de RET. Het ongeluk toont overeenkomsten met het ongeluk in Spijkenisse eind vorig jaar. Daarbij reed een metro ook een station voorbij.

In Spijkenisse reed het voertuig met door het stootblok heen, waarna het op een kunstwerk van een walvisstaart terechtkwam. Deze beelden gingen de hele wereld over. In Capelle aan de IJssel kwam de metro tegen het stootjuk tot stilstand.

Het ongeluk in Capelle aan de IJssel gebeurde zaterdagavond rond 19.00 uur. Toen het incident gebeurde zaten er vijftien tot twintig reizigers in de metro. Niemand raakte daarbij gewond. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, wordt volgens RET nog onderzocht. “Reizigers die in de metro zaten konden na de stilstand uitstappen”, aldus een woordvoerder.

Metrobestuurders maakten melding van de botsing

Metrobestuurders van de RET hebben de botsing maandag aan Rijnmond gemeld. Zij vertelden aan Rijnmond ongerust te zijn, omdat ze na afloop van het ongeluk hier geen uitleg over kregen. “Intern krijgen we altijd te horen: zien, handelen, leren. Dat is blijkbaar ver te zoeken.”

De metrobestuurder die de metro ten tijde van het ongeval in Capelle aan de IJssel bestuurde, zit in afwachting van het onderzoek thuis. Dit is een standaardprocedure.

Bekijk hier de videoreportage over de metro die op de walvisstaart belandde:

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.