kersttram 16

Video: kersttrams brengen ‘vrolijke boodschap in donkere dagen’

Kersttram Den Haag. Bron: HTM

Het begint zo langzamerhand een traditie te worden. Voor het derde jaar rijdt de ‘HTM kersttram’ door Den Haag, in navolging van de Bikinilijn. De woordgrappen en dennengeur, brengen reizigers in de kerstsfeer. Ook in Amsterdam rijdt er speciale kersttram, waarin muziek van Sky Radio te horen is. 

In navolging van de ‘Bikinilijn’ heeft HTM de kersttram opgetuigd. Dit deed de stadsvervoerder in samenwerking met communicatiebureau ‘Kwieker’ die de woordgrappen bedacht.

Een hond die zegt: “Ik doe ook dit jaar weer aan de lijn.” Twee kerstbomen, de een zegt tegen de ander: “Ben je mij aan het versieren?” De reactie: “Daar heb ik de ballen niet voor.” Dat zijn enkele van de woordgrappen die op de tram prijken.

Ophef over de bikinilijn

Over de Bikinilijn ontstond op social media wat ophef. Niet iedereen kon de naam van tram 1 waarderen die in de zomer van Den Haag naar Scheveningen reed. Marielle Vavier, raadslid bij GroenLinks, noemde de naam ‘regelrecht seksisme, niet van deze tijd en ouderwets’. Maar de berichten op social media waren overwegend positief, mensen vonden het grappig en zelfs hilarisch.

Marijke Popelier verwacht niet dat de kersttram omstreden zal zijn. “Het is niet onze bedoeling om mensen te kwetsen. Wij willen vooral een vrolijke boodschap brengen in deze donkere dagen.”

Bekijk hier de video van de omturning van de kersttram:

Kersttrams in Amsterdam en Rotterdam

Ook in Amsterdam (GVB) rijdt in de kerstperiode een versierde kersttram van Sky Radio. De kersttram is voorzien van een grote kerstmuts bovenop de cabine van de bestuurder en duizenden lampjes. In de tram is Sky Radio The Christmas Station te horen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Hendriëlle de Groot

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.