Metronet Rotterdam uur plat door stroomstoring, foto: ANP

RET: metroverkeer kwam plat te liggen door twee storingen tegelijkertijd

Foto: ANP, voor éénmalig gebruik!

Het metronetwerk van Rotterdam kwam dinsdagochtend vroeg stil te liggen, omdat er die dag twee technische storingen tegelijkertijd plaatsvonden. Normaal gesproken treedt bij een storing het back up-systeem in werking, maar omdat dit systeem al bezig was met een storing van eerder die ochtend moest het metroverkeer worden gestaakt. Dat meldt een woordvoerder van de RET desgevraagd. 

“Door deze technische netwerkstoring kon onze centrale verkeersleiding het metroverkeer niet meer aansturen en rukten de metro’s een uur later uit dan gebruikelijk”, aldus de woordvoerder. Gedurende deze periode konden de stations ook niet worden geopend.

Reizigers hadden last van vertragingen

Rond 06.15 uur was er weer stroom en konden de stations openen. Reizigers hadden nog enige tijd last van vertragingen op de E-lijn. Tussen metrostation Blijdorp en Leidschenveen reed de metro beperkt vanwege spanningsproblemen. Ook verscheen op stations onjuiste vertrektijdeninformatie op de borden. Rond 08.00 uur waren alle storingen waren verholpen.

DE RET meldt dat dinsdag gedurende de dag alle issues zijn verholpen en alle systemen inclusief het back up-systeem op orde zijn gebracht. “Hoe dit heeft kunnen gebeuren en welke maatregelen de RET treft om dit in de toekomst te voorkomen, wordt nu nog grondig onderzocht”, aldus de woordvoerder.

Lees ook:

Metro’s in Rotterdam uur plat door stroomstoring

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.