Scheveningen strand, foto: NS

HTM start proef met snelle tramverbinding naar Scheveningen

Vervoerder HTM heeft zondag de eerste Strandexpress naar Scheveningen Strand laten rijden. Daarmee kunnen reizigers vanaf de stations Den Haag Holland Spoor en Den Haag Centraal sneller naar het strand. De proef met de snelle tramverbinding loopt nog tot 17 juli. Daarna wordt besloten of de Strandexpress een blijvertje is.

Zo ja, dan neemt HTM de Strandexpress Scheveningen Strand volgend jaar zomer op in de dienstregeling. De sneltram maakt gebruik van het traject van lijn 9 tussen Den Haag Holland Spoor en Scheveningen Noord. Doordat de tram alleen stopt op Den Den Haag Centraal, Kurhaus en Zwarte Pad, zijn reizigers sneller op het strand.

Proef

Omdat de Strandexpress bij wijze van proef rijdt, is deze niet opgenomen in de dienstregeling. Wel is op de genoemde haltes de aankomsttijd van de tram te zien. Dat de proef tot 17 juli loopt heeft ermee te maken dat de frequentie van lijn 9 vanaf die datum wordt opgeschroefd. Er rijdt dan elke 4 tot 5 minuten een tram.

De Strandexpress Scheveningen Strand is een van de ideeën die voortkwamen uit het Slim en
Schoon naar Stad en Strand-programma. De gemeente Den Haag, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, NS en HTM sloten hier afgelopen mei een overeenkomst voor. Met het plan moet Scheveningen ook de komende jaren bereikbaar blijven, maar dan op een duurzamere manier.

Met het programma is een investering gemoeid van 30 miljoen euro. Daar moeten onder meer extra bewaakte en onbewaakte stallingen voor (deel)fietsen en (deel)scooters vlakbij het strand van bekostigd worden.

Lees meer:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nick Augusteijn

3 reacties op “HTM start proef met snelle tramverbinding naar Scheveningen”

asierts|21.06.21|09:31

Buitengewoon interessant ! Ik vind dit een echt klant/marktgericht idee, daar moeten er meer van komen !
Dit kan tzt ondersteund worden met een andere innovatie, nl asymmetrische infrastructuur. In dit geval een enkelsporige sneltramlijn van Centraal naar Scheveningen. Terug is niet persee nodig. Het gaat er vooral om dat je er veel sneller kunt komen!

Jan Termorshuizen|21.06.21|14:23

De Strandexpres reed een jaar of tien geleden ook al, dus het is niet echt nieuw 🤪

Jan Termorshuizen|21.06.21|14:24

De Strandexpres reed een jaar of tien geleden ook al, dus het is niet echt een nieuw idee 🤪

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.